
Շոկոլադե նրբագույն տորթ
Բաղադրամասեր
6 հատ ձու
150 գրամ շաքարավազ
150 գրամ կանեփ
150 գրամ սերուցքային կարագ
130 գրամ ալյուր
Գլազուրի համար ՝ Կրեմի համար ՝ 150 գրամ շաքարավազ
8 ձվի դեղնուց
1 լ սերուցք
1/2 ճաշի գդալ ալյուր
1 նարնջի կեղև
Պատրաստման եղանակը
Դեղնուցը սպիտակուցից առանձնացնել, կարագը հալեցնել, դեղնուցը շաքարավազի մի մասի հետ հարել, սպիտակուցը՝ մնացած շաքարավազի հետ։ Ալյուրն ու կանեփը միախառնել, բոլոր զանգվածները միացնել իրար։
Թխել 4 շերտ՝ 30-40 րոպե 170 աստիճանով։
Պատրաստել կրեմը:
Դեղնուցը շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել ալյուրը։
Սերուցքը հարել, ավելացնել նարնջի քերած կեղևը։
Եռացնել կրակին։
Սերուցքի մեջ լցնել դեղնուցը՝ թողնելով կրակին։
Քսել կրեմը, վերջում ավելացնել սերուցքով ու շոկոլադով պատրատսված գլազուրը։