Բաղադրամաս`

  • ելակ – 300 գր,
  • ալյուր – 3-4 ճ/գդ,
  • ձու – 6 հատ,
  • շաքարավազ – 6 ճ/գդ,
  • վանիլին – 1/2 թ/գդ,
  • փխրեցուցիչ – 1 թ/գդ,
  • նարինջ – 1 հատ,
  • սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 250 մլ,
  • շաքարի փոշի – 3 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակը`

Ձվի դեղնուցները լավ հարեք շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը և ծավալով ավելանալը, ավելացրեք նարինջի մանր քերած կեղևը, ալյուրը, վանիլինը և փխրեցուցիչը: Լավ խառնեք: Եթե զգաք խմորը շատ պինդ է, ապա ավելացրեք մի քիչ կաթ: Ձվի սպիտակուցները հարեք մինչև փրփուրի առաջացումը, ապա լցրեք խմորի մեջ և զգուշությամբ խառնեք: Ձևամանը պատեք բուսայուղով, ապա հատակին փռեք պերգամենտային թուղթ և լցրեք խմորը: Թխեք ջեռոցում 35-40րոպե 160աստիճանում: Պատրաստի բիսվիթը սառեցրեք, բաժանեք 2 մասի, ապա վրան ճզմելով շաղ տվեք նարինջի հյութը (կես նարինջը բավական է բիսկվիթի 2շերտի համար): Սերուցքը լավ հարեք շաքարի փոշու հետ, ավելացրեք վանիլինը: Պետք է հարել մինչև պինդ փրփուրի առաջացումը: Սկսեք հավաքել տորթը: Բիսկվիթի առաջին շերտի վրա քսեք կրեմի կեսը, վրան շարեք կտրատված ելակները: Այնուհետև դրեք բիսկվիթի երկրորդ շերտը: Տորթի վրան և կողքերը պատեք կրեմով: Ցանկության դեպքում վրան շաղ տվեք մանրացված ընկույզ և զարդարեք ելակով:

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ