Միասին պատրաստենք աղցան Թաբուլե

Բաղադրիչներ

  • բլղուր- 1 բաժակ (ոչ շատ մանր)
  • անանուխ- 20 – 25 հատ (տերևներ)
  • սոխ կանաչ- ըստ ճաշակի
  • մաղադանոս- 1 կապ
  • լոլիկ- 300 գր
  • կիտրոն- 1 հատ
  • ձիթայուղ- 80 մլ
  • ջուր- 300 մլ
  • պղպեղ սև- ըստ ճաշակի
  • աղ- ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակ

Բլղուրը լցնում ենք խորը ամանի մեջ, վրան լցնում անհրաժեշտ քանակությամբ եռման ջուր: Ավելացնում ենք մոտ կես գդալ աղ, խառնում ենք, ծածկում կափարիչն ու թողնում մոտ 30 րոպե, որպեսզի ջուրը քաշվի: Քանի դեռ բլղուրը փափկում է, պատրաստում ենք մյուս բաղադրիչները: Կանաչեղենը հոսող ջրով լվանում ենք, քամում և չորացնում: Սուր դանակով շատ մանր կտրատում ենք, թեև բլենդերով նույնպես կարելի է մանրացնել:

Մանրացրած կանաչին լցնում ենք ամանի կամ մեծ ափսեի մեջ: Լոլիկը հոսող ջրով լվանում ենք, 1-2 սմ կտրատում և լցնում կանաչու վրա:

Կիտրոնը նույնպես հոսող ջրով լվանում ենք, չորացնում, երկու կես անում ու հյութը ճզմում որևէ բաժակի մեջ: Անհրաժեշտ է մոտ 60 մլ հյութ, թեև այդ քանակությունը կարելի է կարգավորել ըստ ճաշակի:

Բլղուրը լցնում ենք կանաչու և լոլիկների վրա, վրայից լցնում ձիթայուղը և ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը:

Լավ խառնում ենք, ըստ ճաշակի ավելացնում աղացած սև պղպեղ ու աղ և 1 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

Աղցանը մատուցում ենքանուշաբույր հացի կամ լավաշի հետ, զարդարելու համար օգտագործում հազարի տերևներ և կիտրոնի կամ այլ ցիտրուստների կտորներ:

ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ