Դեղձի ջեմ

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք դեղձի ջեմ

  • դեղձ 1 կգ
  • կիտրոնի աղ 1 թեյի գդալ
  • ջուր 1 լիտր
  • շաքարավազ 1 կգ
Բաղադրիչների կալորիականությունը՝ 52 կկալ:

Ինչպես պատրաստել դեղձի ջեմ

Դեղձի ջեմ կարելի է պատրաստել այն պտուղներից, որոնց կորիզները օգտագործվում են սերմի համար: Այդպիսի դեղձերից պատրաստված ջեմը լավ է դոնդողվում: Դեղձը կիսել և հանել կորիզները: Լցնել ջրի մեջ: 1 լ ջրին ավելացնել 1 թգ.լիմոնի աղ:

Դեղձի լվացած և կես մասերի բաժանած դեղձի ամբողջ քանակության կեսը և շաքարի վերցրած բաժնի մեկ քառորդ մասը եփել 15-20 րոպե, ավելացնելով մի քիչ ջուր, մինչև պտուղները փափկեն, այնուհետև լցնել մնացած շաքարն ու դեղձը և նորից մի քիչ եփել, մինչև որ պարունակությունը կսկսի դոնդողվել:

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ