
Փանքեյքերն ամերիկյան փքուն բլիթներ են, որոնք տեսքով օլադիներ են հիշեցնում։ Փանքեյք պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
— ձու – 1 հատ
— Կաթ – 300 մլ
— շաքարավազ – 3 ճ/գդ
— կարագ – 2 ճ/գդ
— վանիլին – 2 թ/գդ
— փխրեցուցիչ – 2 թ/գդ
— աղ – 1 պտղունց
— ալյուր – 200 – 250 գրամ։
Ինչպես պատրաստել փանքեյք։ Կարագը հալեցնում ենք, այնուհետև թողնում ենք, որ սառչի։ Ավելացնում ենք կաթը, ձուն, շաքարավազը, վանիլինը, աղը և խառնում ենք։ Այնուհետև լցնում ենք ալյուրը և փխրեցուցիչը ու լավ հարում ենք։ Թավան տաքացնում ենք և չոր թավայի մեջ խմոր ենք լցնում ու եփում։ Եփում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա, մինչև որ պղպջակներ գոյանան։Ահա և վերջ մեր փանքեյքը պատրաստ է։ Ի դեպ, փանքեյքը կարելի է մատուցել մեղրի, մուրաբայի, նուտելայի, թթվասերի, խտացրած կաթի և այլնի հետ։