Եղինջով ձվածեղ

Անհրաժեշտ է

  • եղինջ – 2000գ
  • ձու – 4 հատ
  • գլուխ սոխ – 1 հատ
  • բուսայուղ – 20գ
  • կաթ – 50-70մլ
  • թթվասեր
  • աղ
  • սև պղպեղ

 

Պատրաստման եղանակը

  • Եղինջը մեկ անգամ եռ տալ, մանր կտրատել։
  • Սոխը կտրատել կիսալուսնաձև, տապակել մինչև փափկելը, ավելացնել եղինջը։
  • Ձուն հարել կաթով և աղով, լցնել եղինջի վրա։
  • Տապակել մինչև պատրաստ լինելը, ժամանակ առ ժամանակ բարձրացնելով ձվածեղի ծայրը։
  • Մատուցել թթվասերով։

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ