
Ժամանակն է պատրաստել անուշահամ մրջնաբույն։ Պատրաստման համար մեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները՝
Խմորի համար՝
• 3 հատ ձու
• 1 բաժակ շաքարավազ
• 100գ կարագ
• 1 թեյի գդալ սոդա
• 1 սուրճի բաժակ կաթ
• մոտ 4 բաժակ ալյուր
Կրեմի համար՝
• 1 տուփ եփած խտացրած կաթ
• 250 գ կարագ
• վանիլին
Պատրաստման ընթացքը
Թասի մեջ հարում ենք ձվերը՝ պարբերաբար ավելացնելով շաքարավազը։ Այնուհետև ավելացնում ենք կարագը և լավ հարում։ Հետո խառնում ենք կաթը։ Այս ամենին ավելացնում ենք ալյուրն ու սոդան իրար հետ խառնած և հունցում։ Խմորը բաժանում ենք մոտ 4 գնդերի և դնում սառնարանում։
3-4 ժամից հետո հանում ենք խմորը, անցկացնում ալրոտված քերիչով և բովում թավայի մեջ։
Մինչ թխած հատիկները սառչում են, պատրաստենք կրեմը։ Թասի մեջ հարում ենք կարագը մինչև սպիտակի, այնուհետև ավելացնում ենք գդալ-գդալ խտացրած կաթը։ Ավելացնում ենք նաև մի քիչ վանիլին, և կրեմը պատրաստ է։ Թխած հատիկներն ու կրեմը խառնում ենք և ստեղծում մեզ համար հարմար ձև։
Բարի ախորժակ…