Newsflow

Top Menu

Main Menu

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ

Logo

Newsflow

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
  • Ելենա Հովհաննիսյան – «Եվ ո՞վ է մարդը»

  • Նարեկ – «մեկ օր «բանը» կարթնանա անգոյությունից»

  • Անի Աթյան – «Գլուխլվա»

  • Լիանա Գասպարյան – «Բացակա ներկայությունդ»

  • Նարա Թամրազյան – «Քեզ հետ ու առանց քեզ»

  • Մանե Գասպարյան – «Ազնավուրի «Բոհեմ»-ից են նրանք….»

  • Մանե Գասպարյան – «Պատերազմից հետոյի հունվարի 28-ը»

  • Անի Եղշատյան – «ԼՍԻ՛Ր, ՈՍՈԽ»

  • Սարգիս Հայենց – «Տա՛ր ինձ Աստված, տա՛ր ինձ հեռու»

  • Միքայել Կարապետյան – «11. Պատահական հանդիպում»

Խոհանոց
Գլխավոր›Խոհանոց›Մրջնաբույն

Մրջնաբույն

Հեղինակ՝ Մարիամ Դադայան
08/18/2020
1832
0
Share:

Ժամանակն է պատրաստել անուշահամ մրջնաբույն։ Պատրաստման համար մեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները՝

Խմորի համար՝

• 3 հատ ձու

• 1 բաժակ շաքարավազ

• 100գ կարագ

• 1 թեյի գդալ սոդա

• 1 սուրճի բաժակ կաթ

• մոտ 4 բաժակ ալյուր

Կրեմի համար՝

• 1 տուփ եփած խտացրած կաթ

• 250 գ կարագ

• վանիլին

Պատրաստման ընթացքը

Թասի մեջ հարում ենք ձվերը՝ պարբերաբար ավելացնելով շաքարավազը։ Այնուհետև ավելացնում ենք կարագը և լավ հարում։ Հետո խառնում ենք կաթը։ Այս ամենին ավելացնում ենք ալյուրն ու սոդան իրար հետ խառնած և հունցում։ Խմորը բաժանում ենք մոտ 4 գնդերի և դնում սառնարանում։ 3-4 ժամից հետո հանում ենք խմորը, անցկացնում ալրոտված քերիչով և բովում թավայի մեջ։  Մինչ թխած հատիկները սառչում են, պատրաստենք կրեմը։ Թասի մեջ  հարում ենք կարագը մինչև սպիտակի, այնուհետև ավելացնում ենք գդալ-գդալ խտացրած կաթը։ Ավելացնում ենք նաև մի քիչ վանիլին, և կրեմը պատրաստ է։ Թխած հատիկներն ու կրեմը խառնում ենք և ստեղծում մեզ համար հարմար ձև։

Բարի ախորժակ…

 

 

Նախորդ հոդվածը

Մտքեր Ալբերտ Քամյուի «Ժանտախտը» գրքից

Հաջորդ հոդվածը

Իսկուհի Կարապետյան – «Անկեղծություն»

Share:

Վերջին նորությունները Ավելին՝ հեղինակից

  • Խոհանոց

    Տոլմայի 50 բաղադրատոմս

    09/27/2019
    Հեղինակ՝ Ավո Ավետիսյան
  • Խոհանոց

    Թավա մանթը

    08/20/2019
    Հեղինակ՝ Զառա Առաքելյան
  • Խոհանոց

    Պիցցա ամերիկյան

    08/18/2019
    Հեղինակ՝ Ավո Ավետիսյան
  • ԽոհանոցԿրթական

    Ինչ սննդամթերք է օգտակար հանգիստ քնի համար

    08/19/2019
    Հեղինակ՝ Ավո Ավետիսյան
  • ԱշխարհԽոհանոց

    ՀԱՎԻ ԿՐԾՔԱՄՍՈՎ ՆՐԲԱՀԱՄ ԿՈՏԼԵՏՆԵՐ

    08/09/2020
    Հեղինակ՝ Newsflow Support
  • Խոհանոց

    Միկադո

    08/28/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան

Հետաքրքիր

  • ԱշխարհՀետաքրքիր

    Գրքասերների համաշխարհային օր

  • Աշխարհ

    Ավստրալիայի կործանիչ հրդեհը. պատճառներն ու հետևանքները

Գիրք

Book Cover: Ապրելու  ժամանակը  և մեռնելու  ժամանակը - Էրիխ Մարիա Ռեմարկ

Ապրելու ժամանակը և մեռնելու ժամանակը - Էրիխ Մարիա Ռեմարկ

Լրահոս

  • 03/07/2021

    Ելենա Հովհաննիսյան – «Եվ ո՞վ է մարդը»

  • 03/07/2021

    Նարեկ – «մեկ օր «բանը» կարթնանա անգոյությունից»

  • 03/07/2021

    Անի Աթյան – «Գլուխլվա»

  • 03/07/2021

    Լիանա Գասպարյան – «Բացակա ներկայությունդ»

  • 03/07/2021

    Նարա Թամրազյան – «Քեզ հետ ու առանց քեզ»

  • 03/07/2021

    Մանե Գասպարյան – «Ազնավուրի «Բոհեմ»-ից են նրանք….»

  • 03/07/2021

    Մանե Գասպարյան – «Պատերազմից հետոյի հունվարի 28-ը»

  • 03/07/2021

    Անի Եղշատյան – «ԼՍԻ՛Ր, ՈՍՈԽ»

  • 03/07/2021

    Սարգիս Հայենց – «Տա՛ր ինձ Աստված, տա՛ր ինձ հեռու»

  • 03/07/2021

    Միքայել Կարապետյան – «11. Պատահական հանդիպում»

  • 03/07/2021

    Հեղինե Խաչատրյան – «Երբ հույսն ապրում է»

  • 03/05/2021

    Անա Մարիա – «Ես քո փոխարեն»

  • 03/04/2021

    Ժենյա Եղիկյան – «Երեք բազում կետ»

  • 03/04/2021

    «Սպարտակ Հայկի Ասատրյանին» -Ֆարիդա Մալխասյան

  • 02/21/2021

    Գրիգոր Մաչանենց Բաբախանյան- «Քաղաք հասուն ու մոլորուն»


Կայքի հետ աշխատանք

Հետադարձ կապի, նյութ ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գիրք ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գովազդ պատվիրելու համար սեղմեք այստեղ

 

Գաղտնիության քաղաքականություն

«Cookie»

Լրահոս

  • 03/07/2021

    Ելենա Հովհաննիսյան – «Եվ ո՞վ է մարդը»

  • 03/07/2021

    Նարեկ – «մեկ օր «բանը» կարթնանա անգոյությունից»

  • 03/07/2021

    Անի Աթյան – «Գլուխլվա»

  • 03/07/2021

    Լիանա Գասպարյան – «Բացակա ներկայությունդ»

  • 03/07/2021

    Նարա Թամրազյան – «Քեզ հետ ու առանց քեզ»

Գիրք

Book Cover: ԳրաՀոսք - Մտքերի ժողովածու

ԳրաՀոսք - Մտքերի ժողովածու

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
  • Նախագծեր
  • Կրթական
  • Հետաքրքիր
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
© 2019-2021 NEWSFLOW | Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են | Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն կայքի խմբագրության տեսակետի հետ: | Մեջբերումներ անելիս հղումը newsflow.am-ին պարտադիր է: | Կայքի հոդվածների մասնակի կամ ամբողջական հեռուստառադիոընթերցումն առանց newsflow.am-ին հղման արգելվում է: | Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում: