Բերանիցս հաճախ տհաճ հոտ է գալիս: Ինչու՞ է այդպես և ի՞ նչ կարելի է անել:

Տհաճ հոտի պատճառը մանրէներն են, որոնք բազմանում են ձեր բերանում: Հաճախ տհաճ հոտն առաջանում է կարիեսի պատճառով, որն ատամների արանքում մնացած սննդի մասնիկների հետևանք է:

Կարող են նաև սինուսիտի, շաքարային դիաբետի և ստամոքս-աղիքային որոշ հիվանդությունների հետևանք լինել:
Եթե ձեր ատամները ճիշտ են բուժված, իսկ վերը թվարկված հիվանդություններից որևէ մեկն առկա չէ, ուրեմն ուշադրություն դարձրեք հիգիենային: Ատամի խոզանակից բացի, հարկ է օգտագործել նաև ատամնաթելիկ և լեզուն մաքրելու հատուկ խոզանակ, չէ որ հատկապես հենց լեզվի վրա են մանրէները ՙբնակվում՚:

Ատամնափառը կանխարգելող սնունդ օգտագործեք`գազար, նեխուր, ընկույզ և անյուղ պանիր: Ինչ վերաբերում է բերանի թարմությանը, ապա կարող եք թարմացնող սփրեյներ օգտագործել, բայց դրանցից ոչ բոլորն են արդյունավետ: Բանն այն է, որ դրանց մեջ պարունակվող սպիրտը չորացնում է բերանի խոռոչը և մանրէներն էլ կրկնակի անգամ ավելի արագ են զարգանում:

Դրա համար, թարմացնող սփրեյներ ընտրելիս, հարկ է նախապատվությունը տալ այնպիսիններին, որոնց մեջ պարունակվում են հակամանրէային նյութեր, օրինակ քլորի դիօքսիդ:

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ