Newsflow

Top Menu

Main Menu

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ

Logo

Newsflow

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
  • Ելենա Հովհաննիսյան – «Եվ ո՞վ է մարդը»

  • Նարեկ – «մեկ օր «բանը» կարթնանա անգոյությունից»

  • Անի Աթյան – «Գլուխլվա»

  • Լիանա Գասպարյան – «Բացակա ներկայությունդ»

  • Նարա Թամրազյան – «Քեզ հետ ու առանց քեզ»

  • Մանե Գասպարյան – «Ազնավուրի «Բոհեմ»-ից են նրանք….»

  • Մանե Գասպարյան – «Պատերազմից հետոյի հունվարի 28-ը»

  • Անի Եղշատյան – «ԼՍԻ՛Ր, ՈՍՈԽ»

  • Սարգիս Հայենց – «Տա՛ր ինձ Աստված, տա՛ր ինձ հեռու»

  • Միքայել Կարապետյան – «11. Պատահական հանդիպում»

Առողջապահություն
Գլխավոր›Առողջապահություն›Բերանիցս հաճախ տհաճ հոտ է գալիս: Ինչու՞ է այդպես և ի՞ նչ կարելի է անել:

Բերանիցս հաճախ տհաճ հոտ է գալիս: Ինչու՞ է այդպես և ի՞ նչ կարելի է անել:

Հեղինակ՝ Ավո Ավետիսյան
08/18/2019
1692
0
Share:

Տհաճ հոտի պատճառը մանրէներն են, որոնք բազմանում են ձեր բերանում: Հաճախ տհաճ հոտն առաջանում է կարիեսի պատճառով, որն ատամների արանքում մնացած սննդի մասնիկների հետևանք է:

Կարող են նաև սինուսիտի, շաքարային դիաբետի և ստամոքս-աղիքային որոշ հիվանդությունների հետևանք լինել:
Եթե ձեր ատամները ճիշտ են բուժված, իսկ վերը թվարկված հիվանդություններից որևէ մեկն առկա չէ, ուրեմն ուշադրություն դարձրեք հիգիենային: Ատամի խոզանակից բացի, հարկ է օգտագործել նաև ատամնաթելիկ և լեզուն մաքրելու հատուկ խոզանակ, չէ որ հատկապես հենց լեզվի վրա են մանրէները ՙբնակվում՚:

Ատամնափառը կանխարգելող սնունդ օգտագործեք`գազար, նեխուր, ընկույզ և անյուղ պանիր: Ինչ վերաբերում է բերանի թարմությանը, ապա կարող եք թարմացնող սփրեյներ օգտագործել, բայց դրանցից ոչ բոլորն են արդյունավետ: Բանն այն է, որ դրանց մեջ պարունակվող սպիրտը չորացնում է բերանի խոռոչը և մանրէներն էլ կրկնակի անգամ ավելի արագ են զարգանում:

Դրա համար, թարմացնող սփրեյներ ընտրելիս, հարկ է նախապատվությունը տալ այնպիսիններին, որոնց մեջ պարունակվում են հակամանրէային նյութեր, օրինակ քլորի դիօքսիդ:

Թեգերissuesmouthoften
Նախորդ հոդվածը

Ինչպես հանգստացնել աչքերը

Հաջորդ հոդվածը

Ծիրանի պահածո

Share:

Վերջին նորությունները Ավելին՝ հեղինակից

  • Առողջապահություն

    Մի ենթարկվեք սթրեսներին

    05/15/2020
    Հեղինակ՝ Ռիփսիմե Աթանեսյան
  • ԱշխարհԱռողջապահությունՀետաքրքիր

    Իրանում կորոնավիրուսով հիվանդության 13 նոր դեպք է գրանցվել

    02/21/2020
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • ԱռողջապահությունԽնամք

    Ինչպես օգնել սթրեսի մեջ գտնվող դեռահասին

    01/29/2020
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • ԱռողջապահությունԽոհանոց

    17 մթերք սրտի առողջության համար (ինֆոգրաֆիկ)

    05/23/2020
    Հեղինակ՝ Սվետա Խաչատրյան
  • ԱռողջապահությունԽնամք

    Առողջ ապրելակերպի կազմակերպումն ինքնամեկուսացման պայմաններում

    05/08/2020
    Հեղինակ՝ Լուիզա Քոթանջյան
  • Առողջապահություն

    Որո՞նք են ծնկան հոդի հիվանդությունների ախտորոշման առավել ինֆորմատիվ մեթոդները

    01/08/2020
    Հեղինակ՝ Ավո Ավետիսյան

Հետաքրքիր

  • ԱռողջապահությունԳիտականԿրթական

    Ինչու՞ է անհրաժեշտ ներառական կրթությունը

  • ՄտքերՆախագծեր

    Վարսիկ Խաչատրյան – «Ուժեղ մարդն ընդունում է իր թերությունները»

Գիրք

Book Cover: Ծաղիկներ  Էլջերնոնի  համար - Դենիել  Քիզ

Ծաղիկներ Էլջերնոնի համար - Դենիել Քիզ

Լրահոս

  • 03/07/2021

    Ելենա Հովհաննիսյան – «Եվ ո՞վ է մարդը»

  • 03/07/2021

    Նարեկ – «մեկ օր «բանը» կարթնանա անգոյությունից»

  • 03/07/2021

    Անի Աթյան – «Գլուխլվա»

  • 03/07/2021

    Լիանա Գասպարյան – «Բացակա ներկայությունդ»

  • 03/07/2021

    Նարա Թամրազյան – «Քեզ հետ ու առանց քեզ»

  • 03/07/2021

    Մանե Գասպարյան – «Ազնավուրի «Բոհեմ»-ից են նրանք….»

  • 03/07/2021

    Մանե Գասպարյան – «Պատերազմից հետոյի հունվարի 28-ը»

  • 03/07/2021

    Անի Եղշատյան – «ԼՍԻ՛Ր, ՈՍՈԽ»

  • 03/07/2021

    Սարգիս Հայենց – «Տա՛ր ինձ Աստված, տա՛ր ինձ հեռու»

  • 03/07/2021

    Միքայել Կարապետյան – «11. Պատահական հանդիպում»

  • 03/07/2021

    Հեղինե Խաչատրյան – «Երբ հույսն ապրում է»

  • 03/05/2021

    Անա Մարիա – «Ես քո փոխարեն»

  • 03/04/2021

    Ժենյա Եղիկյան – «Երեք բազում կետ»

  • 03/04/2021

    «Սպարտակ Հայկի Ասատրյանին» -Ֆարիդա Մալխասյան

  • 02/21/2021

    Գրիգոր Մաչանենց Բաբախանյան- «Քաղաք հասուն ու մոլորուն»


Կայքի հետ աշխատանք

Հետադարձ կապի, նյութ ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գիրք ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գովազդ պատվիրելու համար սեղմեք այստեղ

 

Գաղտնիության քաղաքականություն

«Cookie»

Լրահոս

  • 03/07/2021

    Ելենա Հովհաննիսյան – «Եվ ո՞վ է մարդը»

  • 03/07/2021

    Նարեկ – «մեկ օր «բանը» կարթնանա անգոյությունից»

  • 03/07/2021

    Անի Աթյան – «Գլուխլվա»

  • 03/07/2021

    Լիանա Գասպարյան – «Բացակա ներկայությունդ»

  • 03/07/2021

    Նարա Թամրազյան – «Քեզ հետ ու առանց քեզ»

Գիրք

Book Cover: Ալքիմիկոսը - Պաուլո Կոելյո

Ալքիմիկոսը - Պաուլո Կոելյո

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
  • Նախագծեր
  • Կրթական
  • Հետաքրքիր
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
© 2019-2021 NEWSFLOW | Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են | Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն կայքի խմբագրության տեսակետի հետ: | Մեջբերումներ անելիս հղումը newsflow.am-ին պարտադիր է: | Կայքի հոդվածների մասնակի կամ ամբողջական հեռուստառադիոընթերցումն առանց newsflow.am-ին հղման արգելվում է: | Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում: