Թավա մանթը

Բաղադրիչներ

Աղացած միս- 1 կգ

Ձու- 1 հատ

Ջուր- 2 բաժակ

Աղ

Սև և կարմիր պղպեղ

Ալյուր

Պատրաստման եղանակը

Նախօրոք միսը համեմել համեմունքներով:

Խմոր- Ալյուրը, ձուն և ջուրը խառնել, որպեսզի ստացվի պինդ խմոր: Խմորը ոչ շատ բարակ բացել, կտրատել, վրան միս դնել և կապել: Թավան լավ յուղել և մաթըն շարել: Վրան դնել կարագ և եփել 250 ցելսուս ջերմաստիճանում:

Եփելուց հետո վրան լցնել արգանակ և թողնել 5-10 րոպե: Կարելի է մատուցել սխտոր մածունով: ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ)

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ