Թռչնի կաթ

Բաղադրիչներ

Խմոր

Ձու 4հ

Շաքարավազ 1.5 բաժակ

Մեղր 3 ճաշի գդալ

Կաթ 4 ճաշի գդալ

Ալյուր 4 բաժակ

Կրեմ

Կաթ 2 բաժակ

Շաքարավազ 1.5 բաժակ

Ալյուր 4 ճաշի գդալ

Կարագ 250 գ

Վանիլին

Գլազուր

Կակաո 3ճգ

Կաթ  3ճգ

Շաքարավազ 0.5 բաժակ

Կարագ 30գ

Պատրաստման եղանակը

Խմոր Ձուն, շաքարավազը, մեղրը, կաթը և կարագը միասին լավ խառնել և դնել ջրային գոլորշու վրա։ Անընդհատ խառնել, մինչև որ շաքարավազը հալվի։ Այնուհետև գոլորշու վրայից վերցնել և ավելացնել 4 բաժակ մաղած ալյուրը։ Խմորը հունցել և բաժանել 4 մասի։ Յուրաքանչյուրը գրտնակով բացել և թխել 180° տաքացված ջեռոցում:

Կրեմ– Շաքարավազը, ալյուրը և կաթը միասին խառնել և եփել մարմանդ կրակով, մինչև թանձրանալը։ Եփուկը հովացնել և քիչ-քիչ ավելացնել հարած կարագը, վանիլը:

Գլազուր-կաթը, շաքարավազը, կակաոն լավ խառնել, ապա դնել մարմանդ կրակին։ 2 րոպե անընդհատ խառնելուց հետո, վերցնել կրակից և ավելացնել վրան կարագը։

Կրեմով պատել բոլոր շերտերը, իսկ 4րդ շերտի վրա գլազուր քսել: ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ)

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ