
Բաղադրիչներ
Ձու- 3 հ.
Շաքարավազ- 1 բաժակ
Կարագ- 200 գ
Կաթ- 5 ճաշի գդալ
Սոդա- 1 թեյի գդալ
Ալյուր- 4 բաժակ
Խտացրած կաթ- 2 տուփ
Մեղր- 4-5 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Խմոր- ձուն և շաքարավազը հարել, ավելացնել 5 ճաշի գդալ կարագը, սոդան, կաթը և ալյուրը: Խմորը բաժանել 6 մասի: Պատրաստել գնդեր և թողնել սառցախցիկում մի քանի ժամ: Լավ սառելուց հետո խմորը անցկացնել քերիչով, ալյուրի մեջ խառնել, այնուհետև անցկացնել մաղիչոց և դնել թավայի մեջ: Եփել 180-200 ցելսուս ջերմաստիճանում:
Կրեմ- Խտացրած կաթը, 130 գ կարագը և մեղրը հարել: Ստանալ կրեմ: Այնուհետեվ կրեմը և խմորը միասին խառնել: Համեղ խմորեղենը պատրաստ է: Բարի ախորժակ)))
Ինչպիսի՞ն է ձեր արձագանքը
Զվարճալի
0
Օգտակար
0
Սիրելի
0
Վստահ չեմ
0