
Ի տարբերություն ալկոհոլային թունդ խմիչքների, գինին շատ օգտակար է առողջությանը: Խաղողը պարունակում է ռեստվերատոլ նյութ, որն օգնում է վերահսկել քաշը, նույնիսկ եթե սիրում եք ճարպոտ ուտելիքներ:
Կարմիր գինին բարձրացնում է նաև խոլեստերինի մակարդակը: Հարվարդի գիտնականները ապացուցել են, որ շաբաթական 2 բաժակ գինի խմող կանայք ավելի քիչ են հակված ավելորդ քաշ ունենալու , քան նրանք, ովքեր գինի չեն օգտագործում: Բայց պետք է հիշել չափավորությունը լավ բան է ամեն հարցում:
Որքան: Օրական մեկ բաժակ 100մլ. գինի խմելով դուք սիրտ-անոթային հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը կնվազեցնեք 32 %-ով:
Ինչպես օգտագործել: Նախընտրելի է սնվելու ընթացքում: Պետք է խմել միայն չոր գինի:
Բացի այդ, գինու և մսաջրի խառնուրդով կարելի մարինացնել խոզի կամ տավարի միսը: