Իտալական ուտեստ.«Ռիզոտո»

Ռիզոտո (նշանակում է «փոքր բրինձ»), Հյուսիսային Իտալիայում տարածված բրնձից պատրաստված ուտեստ։ Նրա մասին առաջինը հիշատակվել է միայն 19-րդ դարում։

Ունի պատրաստման տարբեր եղանակներ: Ներկայացնենք մեկը:

Բաղադրամասեր

  • բրինձ – 1 բաժակ
  • սպանախ – 1 կապ
  • սպիտակ գինի – 1 բաժակ
  • արգանակ – 1 բաժակ
  • սոխ – 1 հատ
  • սխտոր – 2 պճեղ
  • ձիթայուղ 2 ճգ
  • կարմիր, սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մանրացնել սոխն ու սխտորը, տապակել ձեթով:
  2. Ավելացնել բրինձը, հետո լցնել գինին և արգանակը:
  3. Երբ ջուրը համարյա ներծծվի, ավելացնել համեմունքներն ու կտրատած սպանախը:
  4. Կափարիչը ծածկել սրբիչով և մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել 15-20 րոպե:

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ