Newsflow

Top Menu

Main Menu

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ

Logo

Newsflow

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
  • Լուսիկ-«ՄիՕրինակ կարոտ»

  • Զոզ Հովսեփյան – «Զարթուցիչ»

  • Լիաննա Ստեփանյան-«Նվիրվում է հերոս Տիգրան Հարությունյանին»

  • Լրացուցիչ գումարներ հատկացնելով գիտությանը կարելի է շատ արագ ստանալ հզոր պաշտպանական ներուժ / Արեգ Միքայելյան

  • Աշխարհի ամենաէկզոտիկ փառատոններից մեկը այս տարի մարդաշատ չէր կորոնովիրուսի պատճառով

  • Լիանա Հակոբյան – «Աստղերը»

  • Ժենյա Եղիկյան – «Երեք բազում կետ»

  • Վրեժ Սարգսյան — «Գաղթ»

  • Գեղամ Բիջոյան — «Մենք սպանել ենք մեր ներսը։ Այն, ինչ անհրաժեշտ է»

  • Լիանա Գասպարյան — «Թողած հետքերով»

Խոհանոց
Գլխավոր›Խոհանոց›Ինչպես պատրաստել խոզի ճարպ(սալ)

Ինչպես պատրաստել խոզի ճարպ(սալ)

Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
12/04/2019
2159
0
Share:

Բաղադրիչներ


  • խոզի ճարպ – 2 կգ
  • սխտոր – 8 ատամիկ
  • մայոնեզ – 2 ճ/գ
  • պղպեղ սև հատիկավոր – 1 ճ/գ
  • մեխակ – 6 հատ
  • սամիթ – 2 ճ/գ
  • աղ

Պատրաստման եղանակ


  1. Վերցնում ենք թարմ խոզի ճարպը, լվանում ու կտրատում ենք 8-10 սմ երկարությամբ, 5-6 սմ լայնությամբ:
  2. Մայոնեզը, մանրացրած դափնու տերևը, սև պղպեղը, աղը, պապրիկան և սամիթը խառնում ենք:
  3. Կտորները բոլոր կողմերից պատում ենք համեմունքների խառնուրդով, ապա նաև` սխտորով:
  4. Յուրաքանչյուր կտորը փաթաթում ենք պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ, դնում ենք 1 հատ մեխակ, 1-2 հատ հատիկավոր պղպեղ: Ստացված փաթեթները դնում ենք ևս երկու թաղանթի մեջ և հանգույց ենք անում:
  5. Վերցնում ենք մեծ կաթսա, որի կեսը լցնում ենք ջրով, փաթեթները դնում ենք կաթսայի մեջ կրակի վրա ու եփում ենք 2 ժամ: Կրակն ուժեղացնում ենք, որպեսզի ջուրը սկսի եռալ:
  6. Այնուհետև թողնում ենք, որ սառչեն, որից հետո 2 օր պահում ենք սառցախցիկում, ապա հանում ենք ու վայելում:
  7. Ահա, թե ինչ ախորժալի տեսք ունի խոզի ճարպը:

Սալի (խոզի ճարպի) պատրաստման շատ համեղ տարբերակ: Պատրաստեք ու վայելեք:
Բարի ախորժակ:


 

Նախորդ հոդվածը

Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ

Հաջորդ հոդվածը

«Պարգևիր ժպիտ» բարեգործական ծրագիր

Share:

Վերջին նորությունները Ավելին՝ հեղինակից

  • ԺամանցԽոհանոց

    Շոկոլադե գլինտվեյն

    06/22/2020
    Հեղինակ՝ Տաթև Խաչատրյան
  • Խոհանոց

    Հալվա

    06/01/2020
    Հեղինակ՝ Տաթև Խաչատրյան
  • Խոհանոց

    Մրջնաբույն

    08/18/2020
    Հեղինակ՝ Մարիամ Դադայան
  • Խոհանոց

    Բուլկի

    09/01/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • Խոհանոց

    Ամառային աղցան

    09/02/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • ԽոհանոցՀետաքրքիր

    Աջարական խաչապուրի

    05/18/2020
    Հեղինակ՝ Մարիետա Մելոյան

Ձեզ կհետաքրքրի

  • ԿրթականՀետաքրքիր

    Ի՞ՆՉ Է ՊԵՐՖԵԿՑԻՈՆԻԶՄԸ

  • ԿրթականՀետաքրքիր

    Ընտանեկան երջանկություն

Գիրք

Book Cover: Տասնմեկ րոպե - Պաուլո  Կոելյո

Տասնմեկ րոպե - Պաուլո Կոելյո

Լրահոս

  • 01/24/2021

    Լուսիկ-«ՄիՕրինակ կարոտ»

  • 01/19/2021

    Զոզ Հովսեփյան – «Զարթուցիչ»

  • 01/15/2021

    Լիաննա Ստեփանյան-«Նվիրվում է հերոս Տիգրան Հարությունյանին»

  • 01/13/2021

    Լրացուցիչ գումարներ հատկացնելով գիտությանը կարելի է շատ արագ ստանալ հզոր պաշտպանական ներուժ / Արեգ Միքայելյան

  • 01/13/2021

    Աշխարհի ամենաէկզոտիկ փառատոններից մեկը այս տարի մարդաշատ չէր կորոնովիրուսի պատճառով

  • 01/10/2021

    Լիանա Հակոբյան – «Աստղերը»

  • 01/10/2021

    Ժենյա Եղիկյան – «Երեք բազում կետ»

  • 01/09/2021

    Վրեժ Սարգսյան — «Գաղթ»

  • 01/09/2021

    Գեղամ Բիջոյան — «Մենք սպանել ենք մեր ներսը։ Այն, ինչ անհրաժեշտ է»

  • 01/06/2021

    Լիանա Գասպարյան — «Թողած հետքերով»

  • 01/04/2021

    Արման Սարգսյան – «Պատերազմի օրերից»

  • 01/03/2021

    Ջուլետա Խաչատրյան. «Պարտավոր եմ ուժեղ լինել»

  • 01/03/2021

    Շուշանիկ Մելիքբեկյան – «Վիրավոր է հայրենիքս»

  • 12/31/2020

    Սյուզաննա Գասպարյան – «Անվերնագիր»

  • 12/31/2020

    Ամանորի անվանումները հայերենի բարբառներում


Կայքի հետ աշխատանք

Հետադարձ կապի, նյութ ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գիրք ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գովազդ պատվիրելու համար սեղմեք այստեղ

 

Գաղտնիության քաղաքականություն

«Cookie»

Վիճակագրություն

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
  • Նախագծեր
  • Կրթական
  • Հետաքրքիր
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
© 2019-2021 NEWSFLOW | Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են | Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն կայքի խմբագրության տեսակետի հետ: | Մեջբերումներ անելիս հղումը newsflow.am-ին պարտադիր է: | Կայքի հոդվածների մասնակի կամ ամբողջական հեռուստառադիոընթերցումն առանց newsflow.am-ին հղման արգելվում է: | Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:
Մենք օգտագործում ենք «Cookie»-ներ, այցելությունները վերլուծելու և կայքի աշխատանքը բարելավելու համար:
Լավ Ավելին
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

A platform for everyone