Newsflow

Top Menu

Main Menu

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ

Logo

Newsflow

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
  • Գրիգոր Մաչանենց Բաբախանյան- «Քաղաք հասուն ու մոլորուն»

  • ԳՕԳՕ Բանաստեղծը- «Անվերնագիր»

  • Մարգարիտա Հովակիմյան

  • Երիտասարդ գրողների ընտանիք

  • Անա Մարիա -«Անվերնագիր»

  • Տիգրան Ասլանյան – «ԱՌԱՋԻՆ ՍԵՐԸ ՉԻ ՄՈՌԱՑՎՈՒՄ` ԻՆՉ ԷԼ ԼԻՆԻ»

  • Ճանաչիր ինձ – Մարգար Սարիբեկյան

  • Հարցազրույց Արագածոտնի մարզի Աշնակ գյուղի «Նուշ» հյուրատան հիմնադիր՝ Անի Հովհաննիսյանի հետ

  • Տաթև Սարգսյան – «ԿԿուն կամ պլանն իրագործված է»

  • Սուսաննա Զիրոյան – «Գրավիտացիա»

Խոհանոց
Գլխավոր›Խոհանոց›Հավի միս շերտավոր խմորի մեջ

Հավի միս շերտավոր խմորի մեջ

Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
12/01/2019
1551
0
Share:

Բաղադրիչներ


  • հավի բուդ – 5 հատ
  • պատրաստի շերտավոր խմոր – 400-500 գր
  • պանիր – 8 կտոր
  • սխտոր – 1 պճեղ
  • ձու – 1 հատ
  • աղ
  • ուրց
  • պղպեղ սև
  • քունջութ

Պատրաստման եղանակ


  1. Հավի բուդը լավ լվանում ենք և թղթե սրբիչներով լավ չորացնում։ Կարող ենք բդիկներով պատրաստել։ Այնուհետև աղով, պղպեղով, սխտորով և ուրցով համեմում ենք (ըստ ճաշակի)։ Շերտավոր խմորը թողնում ենք փափկի։ Ալյուրով շաղախված սեղանին խմորը երկարությամբ գրտնակում ենք։ Խմորը 1,5 սմ հաստությամբ շերտերի ենք բաժանում։
  2. Յուրաքանչյուր կտորի կաշվի տակ մեկ կտոր պանիր ենք դնում։ Այնուհետև յուրաքանչյուր կտորը կտրած շերտի մեջ փաթաթում ենք (մոտ 5-6 անգամ փաթաթվում է մսի շուրջ) ։
  3. Բդերը տեղափոխում ենք յուղաթղթով տապակի մեջ։ Վրձնով յուրաքանչյուր կտորի վրա ձու ենք քսում։ Այնուհետև վրան քունջութ ենք լցնում (կարող ենք սև և սպիտակ քունջութ լցնել)։ Եփում ենք 40-50 րոպե մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում (մինչև միսը եփվի և ոսկեգույն երանգ ստանա)։
  4. Պատրաստի ուտեստը կարելի է մատուցել ինչպես սովորական բանջարեղենային աղցանի հետ, այնպես էլ ավելի հագեցնող խավարտի հետ, օրինակ կարտոֆիլի։ Հյութեղ հավի միսը անտարբեր չի թողնի և ոչ մեկին։

Շատ համեղ շերտավոր խմորով բաղադրատոմս ։ Համեմունքներն ըստ ճաշակի կարող եք անել, բայց պետք չէ չարաշահել դրանք, որպեսզի հավի մսի համն ընդգծեք, այլ ոչ թե հակառակը։


 

Թեգերխմորհավհավի միսմիս
Նախորդ հոդվածը

Փաստեր երազների մասին

Հաջորդ հոդվածը

Ամանորյա աղցան «Եղևնի»

Share:

Վերջին նորությունները Ավելին՝ հեղինակից

  • Խոհանոց

    Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով

    12/29/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • Խոհանոց

    Լոբով և մսով աղցան

    06/06/2020
    Հեղինակ՝ Մարիամ Գրիգորյան
  • Հավ
    Խոհանոց

    Տոնական ուտեստ հավով ու խնձորով

    12/31/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • Խոհանոց

    Թեթև խմորով յուրահատուկ սնկեր

    12/25/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • Խոհանոց

    Նարնջով մարինացված հավ

    12/28/2019
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • ԽոհանոցՀետաքրքիր

    Պիցցա – ռուլետ լավաշով

    05/24/2020
    Հեղինակ՝ Մարիետա Մելոյան

Հետաքրքիր

  • Ազատ խոսք

    Սվետլանա Դավթյան – «Կիսատ»

  • Ճանաչիր ինձՆախագծեր

    Ճանաչիր ինձ – Ալեքս Բիլյան

Գիրք

Book Cover: Անկում - Ալբեր Կամյու

Անկում - Ալբեր Կամյու

Լրահոս

  • 02/21/2021

    Գրիգոր Մաչանենց Բաբախանյան- «Քաղաք հասուն ու մոլորուն»

  • 02/21/2021

    ԳՕԳՕ Բանաստեղծը- «Անվերնագիր»

  • 02/21/2021

    Մարգարիտա Հովակիմյան

  • 02/17/2021

    Երիտասարդ գրողների ընտանիք

  • 02/17/2021

    Անա Մարիա -«Անվերնագիր»

  • 02/15/2021

    Տիգրան Ասլանյան – «ԱՌԱՋԻՆ ՍԵՐԸ ՉԻ ՄՈՌԱՑՎՈՒՄ` ԻՆՉ ԷԼ ԼԻՆԻ»

  • 02/14/2021

    Ճանաչիր ինձ – Մարգար Սարիբեկյան

  • 02/08/2021

    Հարցազրույց Արագածոտնի մարզի Աշնակ գյուղի «Նուշ» հյուրատան հիմնադիր՝ Անի Հովհաննիսյանի հետ

  • 02/06/2021

    Տաթև Սարգսյան – «ԿԿուն կամ պլանն իրագործված է»

  • 02/05/2021

    Սուսաննա Զիրոյան – «Գրավիտացիա»

  • 02/03/2021

    Համավարակը բացի պրոբլեմներ ստեղծելուց նաև նոր հնարավորություններ ցույց տվեց մեզ / Գարիկ Աղասյան

  • 01/29/2021

    Արման Սարգսյան – «Մեր հայրենի՞ք …»

  • 01/24/2021

    Պարույր Սեվակին

  • 01/24/2021

    Թղթի արտադրությունից մինչև սահմանապահ շների բուծում. Չարենցավանում նոր արտադրամաս` 1000 աշխատատեղով

  • 01/24/2021

    Լուսիկ – «ՄիՕրինակ կարոտ»


Կայքի հետ աշխատանք

Հետադարձ կապի, նյութ ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գիրք ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գովազդ պատվիրելու համար սեղմեք այստեղ

 

Գաղտնիության քաղաքականություն

«Cookie»

Լրահոս

  • 02/21/2021

    Գրիգոր Մաչանենց Բաբախանյան- «Քաղաք հասուն ու մոլորուն»

  • 02/21/2021

    ԳՕԳՕ Բանաստեղծը- «Անվերնագիր»

  • 02/21/2021

    Մարգարիտա Հովակիմյան

  • 02/17/2021

    Երիտասարդ գրողների ընտանիք

  • 02/17/2021

    Անա Մարիա -«Անվերնագիր»

Գիրք

Book Cover: ԳրաՀոսք - Մտքերի ժողովածու

ԳրաՀոսք - Մտքերի ժողովածու

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
  • Նախագծեր
  • Կրթական
  • Հետաքրքիր
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
© 2019-2021 NEWSFLOW | Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են | Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն կայքի խմբագրության տեսակետի հետ: | Մեջբերումներ անելիս հղումը newsflow.am-ին պարտադիր է: | Կայքի հոդվածների մասնակի կամ ամբողջական հեռուստառադիոընթերցումն առանց newsflow.am-ին հղման արգելվում է: | Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում: