Newsflow

Top Menu

Main Menu

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ

Logo

Newsflow

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
    • Նորաձևություն
    • Ռազմական
    • Շոուբիզնես
    • Խոհանոց
    • Սպորտ
    • ՏՏ ոլորտ
  • Նախագծեր
    • Ճանաչիր ինձ
    • Ազատ խոսք
    • Գյուղից Գյուղ
    • Մտքեր
    • Գրքեր
    • Ճախրող երազանքներ
  • Կրթական
    • Գիտական
    • Առողջապահություն
    • Բնություն
    • Արվեստ
    • Իրավունք
    • Մշակույթ
  • Հետաքրքիր
    • Ժամանց
    • Խնամք
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
  • Լիաննա Ստեփանյան-«Նվիրվում է հերոս Տիգրան Հարությունյանին»

  • Լրացուցիչ գումարներ հատկացնելով գիտությանը կարելի է շատ արագ ստանալ հզոր պաշտպանական ներուժ / Արեգ Միքայելյան

  • Աշխարհի ամենաէկզոտիկ փառատոններից մեկը այս տարի մարդաշատ չէր կորոնովիրուսի պատճառով

  • Լիանա Հակոբյան – «Աստղերը»

  • Ժենյա Եղիկյան – «Երեք բազում կետ»

  • Վրեժ Սարգսյան — «Գաղթ»

  • Գեղամ Բիջոյան — «Մենք սպանել ենք մեր ներսը։ Այն, ինչ անհրաժեշտ է»

  • Լիանա Գասպարյան — «Թողած հետքերով»

  • Արման Սարգսյան – «Պատերազմի օրերից»

  • Ջուլետա Խաչատրյան. «Պարտավոր եմ ուժեղ լինել»

ԱռողջապահությունԽնամքԽոհանոց
Գլխավոր›Առողջապահություն›Գինու բուժիչ հատկանիշները

Գինու բուժիչ հատկանիշները

Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
01/07/2020
1757
0
Share:

Գինու բուժիչ հատկությունների մասին հայտնի է շատ վաղուց:


Դեռևս Հին Հունաստանում գինին օգտագործել են որպես հակասեպտիկ միջոց. վիրավորներին գինի են տվել՝ արագ կազդուրվելու համար, իսկ վերքերին գինու թրջոցներ են դրել: Արևմտյան Եվրոպայի երկրներում գինով բուժումը սկսել է կիրառվել վաղ միջնադարյան շրջանից: Գինին այդ ժամանակ համարել են, աստվածային ըմպելիք, և նրան վերագրել են մոգական հատկություններ:


Խաղողի գինու քիմիական և ֆիզիոլոգիական հատկությունները համապատասխանում են բժշկական նպատակներով դրանց կիրառման համար: Գինեբուժության կամ բժշկական նպատակներով խաղողի գինու կիրառման մասին գիտությունը կոչվում է էնոթերապիա:

Էնոթերապիա, գինեբուժական կենտրոն


Իր բնույթով, քիմիական բաղադրությամբ և դիետիկ հատկություններով գինին զարմանալիորեն համապատասխանում է մարդու ֆիզիոլոգիային:

Գինին դրական կենսաէներգետիկ և ամրապնդող ներգործութուն ունի մարդկային օրգանիզմի վրա, նպաստում է կենսական ուժերի վերականգնմանը, հատկապես ծերերի մոտ:


Գինին նաև օրգանիզմը հագեցնում է օգտակար միկրոէլեմենտներով, վիտամիններով և ամինաթթուներով, խոչընդոտում է աթերոսկլերոզի առաջացմանն ու զարգացմանը: Այն ունի վառ արտահայտված հակամանրէաբանական հատկություն:


Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ գինին ոչնչացնում է տուբերկուլյոզի, խոլերայի, մալարիայի և այլնի մանրէները: Այդ է պատճառը, որ համաճարակների ժամանակ բուժակները խորհուրդ են տվել ջրի փոխարեն գինի խմել, մանավանդ, որ սեղանի դառը գինին հիանալիորեն հագեցնում է ծարավը:

Կաղնու տարաներում հնեցված կարմիր գինին օգտակար է աղեստամոքսային տրակտի խանգարումների և հիվանդությունների դեպքում:

Գինին օգնում է նաև ճարպակալաման և նյութափոխանակաման խանգարումների դեպքում: Այն օրգանիզմից դուրս է բերում շլակներն ու թունավոր նյութերը՝ կարգավորելով նյութափոխանակությունը: Գինին ունի ևս մի կարևոր հատկություն: Դա արյան մեջ խոլեստերինի պարունակության նվազեցումն է:


Թեթև սպիտակ և, հատկապես, շամպայն գինիները նպաստում սրտի աշխատանքի բարելավմանը:

Սպիտակ կիսաքաղցր գինիները դրականորեն են ազդում արյունատար անոթների էլաստիկության վրա, նվազեցնում են տրոմբների առաջացման վտանգը, իսկ շամպայն գինիները խթանում են շնչառական համակարգի և թոքերի աշխատանքը: Սեղանի կարմիր գինիները օգնում են անեմիայի ժամանակ, ինչպես նաև մարդու օրգանիզմից դուրս են բերում ավելորդ աղերը՝ կանխելով դրանց նստվածքը անոթների պատերին: Պորտվեյն գինիները աչքի են ընկնում իրենց ախորժակաբեր հատկությամբ՝ նպաստելով ստամոքսահյութի արտադրմանը:


Այս ամենով հանդերձ, գինու օգտագործումը մեծ քանակով կարող է լուրջ վտանգներ հասցնել:Մարդու օրգանիզմի վրա առանձնապես վնասակար և բացասական ազդեցություն է ունենում, երբ գինին խառնում են այլ ըմպելիքների հետ, ինչպիսիք են գարեջուրը, օղին և այլն: Որպեսզի գինին օգուտ բերի, հարկավոր է գիտենալ, թե ինչ չափաբաժնով այն խմել: Քանակը բոլորի համար միանշանակ չէ: Այն կախված է յուրաքանչյուր մարդու առանձնահատկություններից՝ սեռից, տարիքից, հասակից, քաշից և այլն: Ժամանակակից գիտնականները գտնում են, որ, 1 օրվա համար, ուտելու ընթացքում գինու օգտագործման չափաբաժինը՝ հասուն, առողջ տղամարդու համար կազմում է 300-350 մլ, իսկ կնոջ համար՝ մինչև 150 մլ:
Նրանք, ովքեր որոշել են հետևել իրենց առողջությանը, պետք է հաշվի առնեն մի կարևոր հանգամանք ևս. բուժական հատկություններով օժտված են միայն անարատ, որակյալ գինիները:


 

Նախորդ հոդվածը

Հետաքրքիր փաստեր գինու մասին

Հաջորդ հոդվածը

Ի՞նչ է առողջ քունը

Share:

Վերջին նորությունները Ավելին՝ հեղինակից

  • Խոհանոց

    Պատրաստեք մեզ հետ` տորթ սնիկերս

    08/19/2019
    Հեղինակ՝ Զառա Առաքելյան
  • ԱռողջապահությունԽոհանոց

    Անտառային գետամորի – Բուժական նշանակություն

    05/19/2020
    Հեղինակ՝ Սվետա Խաչատրյան
  • Խոհանոց

    Շոկոլադե կոկտեյլ

    08/16/2019
    Հեղինակ՝ Զառա Առաքելյան
  • ԱռողջապահությունԱրվեստՀետաքրքիր

    53-ամյա ջութակահարը իր իսկ վիրահատության ընթացքում ջութակ է նվագել

    06/26/2020
    Հեղինակ՝ Մարիետա Մելոյան
  • ԱռողջապահությունԺամանցԿրթական

    Անվստահ մարդկանց 9 սխալները

    06/09/2020
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան
  • ԱռողջապահությունԿրթականՀետաքրքիր

    8 նշան, որ սթրես եք տանում

    01/28/2020
    Հեղինակ՝ Արտյոմ Օհանյան

Ձեզ կհետաքրքրի

  • ՄտքերՆախագծեր

    Մերի Գագիկի – «Անվերնագիր»

  • ԳիտականԿրթականՀետաքրքիր

    Զարմանալի գիտական փաստեր մարդկային սրտի մասին (Մաս 2)

Գիրք

Book Cover: Ծաղիկներ  Էլջերնոնի  համար - Դենիել  Քիզ

Ծաղիկներ Էլջերնոնի համար - Դենիել Քիզ

Լրահոս

  • 01/15/2021

    Լիաննա Ստեփանյան-«Նվիրվում է հերոս Տիգրան Հարությունյանին»

  • 01/13/2021

    Լրացուցիչ գումարներ հատկացնելով գիտությանը կարելի է շատ արագ ստանալ հզոր պաշտպանական ներուժ / Արեգ Միքայելյան

  • 01/13/2021

    Աշխարհի ամենաէկզոտիկ փառատոններից մեկը այս տարի մարդաշատ չէր կորոնովիրուսի պատճառով

  • 01/10/2021

    Լիանա Հակոբյան – «Աստղերը»

  • 01/10/2021

    Ժենյա Եղիկյան – «Երեք բազում կետ»

  • 01/09/2021

    Վրեժ Սարգսյան — «Գաղթ»

  • 01/09/2021

    Գեղամ Բիջոյան — «Մենք սպանել ենք մեր ներսը։ Այն, ինչ անհրաժեշտ է»

  • 01/06/2021

    Լիանա Գասպարյան — «Թողած հետքերով»

  • 01/04/2021

    Արման Սարգսյան – «Պատերազմի օրերից»

  • 01/03/2021

    Ջուլետա Խաչատրյան. «Պարտավոր եմ ուժեղ լինել»

  • 01/03/2021

    Շուշանիկ Մելիքբեկյան – «Վիրավոր է հայրենիքս»

  • 12/31/2020

    Սյուզաննա Գասպարյան – «Անվերնագիր»

  • 12/31/2020

    Ամանորի անվանումները հայերենի բարբառներում

  • 12/31/2020

    Գեղամ Բիջոյան — «Նամակ մարտի դաշտից»

  • 12/28/2020

    Ելենա Հովհաննիսյան – «Լռե՛ք, Մենք Հայ Ենք»


Կայքի հետ աշխատանք

Հետադարձ կապի, նյութ ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գիրք ուղարկելու համար սեղմեք այստեղ

Գովազդ պատվիրելու համար սեղմեք այստեղ

 

Գաղտնիության քաղաքականություն

«Cookie»

Վիճակագրություն

  • Գլխավոր
  • Աշխարհ
  • Նախագծեր
  • Կրթական
  • Հետաքրքիր
  • Հարցազրույց
  • Հետադարձ կապ
© 2019-2021 NEWSFLOW | Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են | Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն կայքի խմբագրության տեսակետի հետ: | Մեջբերումներ անելիս հղումը newsflow.am-ին պարտադիր է: | Կայքի հոդվածների մասնակի կամ ամբողջական հեռուստառադիոընթերցումն առանց newsflow.am-ին հղման արգելվում է: | Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:
Մենք օգտագործում ենք «Cookie»-ներ, այցելությունները վերլուծելու և կայքի աշխատանքը բարելավելու համար:
Լավ Ավելին
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled

A platform for everyone