Վրացական «Փխալի»


Բաղադրամասեր

Սմբուկ – 5 հատ

5 հատ սմբուկին ՝ 100 գ ընկույզի միջուկ

3 պճեղ սխտոր

0,5 թ.գդ. համեմի սերմ,

Աղացած կարմիր կծու պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի

1 փունջ համեմ

1 ճ.գդ. ձիթապտղի յուղ

Խմելր սունելի ՝ ըստ ճաշակի

Աղ և պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի,

Վերջում զարդարելու համար նռան հատիկներ։


Պատրաստման եղանակը

Սմբուկները լվանալ, չորացնել, պոչերը հեռացնել, ծակծկել և ձիթայուղ քսել վրան: Ջեռոցի մեջ եփել, հանել: Կիսել, գդալով հանել միջուկը և մանրացնել: Կանաչին, ընկույզը, սխտորը մսաղացով կամ հավանգով մանրացնել, որ դառնա համասեռ զանգված: Ընկույզը լցնել սմբուկի վրա, ավելացնել աղը և համեմունքները, խառնել: Խառնել, դնել ամանի մեջ, զարդարել կանաչիով ու նռան հատիկներով:


 

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ