Վրացական “Օջախուրի”

Բաղադրիչներ

  • միս խոզի – 250գր
  • կարտոֆիլ – 250գր
  • սոխ – 1 գլուխ
  • սխտոր – 2 պճեղ
  • բուսայուղ
  • լոլիկ – 1 հատ
  • սամիթ – 2 ճյուղ
  • ռեհան – 5 տերև
  • աղ
  • պղպեղ սև
  • պղպեղ կարմիր

Պատրաստման եղանակ

  1. Կտրատում ենք կարտոֆիլը (մեծ կտորներով), կանաչին, խոզի միսը, սոխը (օղակաձև):

Թավայի վրա տաքացնում ենք բուսայուղը, ապա ավելացնում կտրատված միսը և տապակում մինչև կարմրելը, որից հետո վրան լցնում ենք սոխը, լավ խառնում:

Առանձին տապակում ենք կարտոֆիլը, համեմում աղ և պղպեղով, ապա ավելացնում մսի թավայի մեջ, լավ խառնում:

 

  • Մանր կտրատում ենք սխտորը և կանաչին, ավելացնում կարտոֆիլին և մսին:
  • Ուտեստը համեմում ենք սև և կարմիր պղպեղներով, ավելացնում կտրատված լոլիկը և խառնում:

Ըստ ավանդույթի ուտեստը պետք մատուցել կավե ամանների մեջ և վրան շաղ տալ մանրացրած կանաչի:

Իսկական վրացական “Օջախուրի” ամբողջ ընտանիքի համար: “Օջախուրի” վրացերենից թարգմանաբար նշանակում է “ընտանեկան”, այսինքն ընտանիքի համար նախատեսված ուտեստ:

  Նյութի աղբյուր՝ cooks.am

 

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ