Սմբուկով պատրաստված համեղ ուտեստ

Անհրաժեշտ է՝

  • 6 հատ սմբուկին ՝ 2 հատ գազար,
  • 2 հատ սոխ,
  • 2 ճաշի գդալ քացախ,
  • 4 հատ քաղցր պղպեղ,
  • ձիթայուղ,
  • աղ,
  • պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  • Սմբուկը լվանալ, բարակ կտրատել, համեմել աղով:
  • Լավ խառնել մինչև սմբուկի հյութը դուրս տա:
  • Թողնել սառնարանում առնվազն 8 ժամ:
  • Այնուհետ լավ քամել և տապակել բուսական յուղով:
  • Պղպեղը բարակ կտրատել, գազարն անցկացնել քերիչով:
  • Խառնում ենք սմբուկին: և վելացնում սխտորը, սոխն ու շարունակում տապակել
  • Ավելացնենում ենք քացախը, կանաչին, աղ ու պղպեղով համեմունք ենք և 12 ժամ թողնում ենք սառնարանում:

Բարի ախորժակ

 

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ