Խտացրած կաթ տանպայմաններում

Բաղադրամաս՝

  • կաթ – 200 գր,
  • շաքարավազ – 200 գր,
  • կարագ – 200 գր

Պատրաստման եղանակը Բոլոր մթերքները կաթսայի մեջ խառնում ենք (ցանկալի է, որ կաթսան խորը լինի, քանի որ ընթացքում զանգվածը ուժեղ փրփրելու է): Դնում ենք թույլ կրակի վրա և հասցնում եռման աստիճանի։ Երբ զանգվածը սկսի եռալ կրակի տակը կբարձրացնենք և ուղիղ 10 րոպե կեփենք։ Շատ կփրփրի։ 10 րոպե հետո զանգվածը ջրիկանում է։ Սառելու ընթացքում զանգվածն աստիճանաբար թանձրանում է։ Լցնում ենք ապակե տարայի մեջ և տեղափոխում սառնարանը։ Մի քանի ժամ հետո այն ավելի կթանձրանա։

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ