Պատրաստում ենք պանրային ֆոնդյու

Բաղադրիչներ

  • պանիր պինդ- 400 գր
  • պանիր պարմեզան – 200 գր
  • կաթ – 100 գր
  • համեմունք – ըստ ճաշակի
  • պանիր ռոկֆոր – 50 գր
  • կարագ – 60 – 70 գր

Պատրաստման եղանակ

Պինդ պանիրները խոշոր քերիչով անցկացնում ենք, իսկ պարմեզանն անցկացնում ենք մանր քերիչով: Պանրի բոլոր տեսակները խառնում ենք, ավելացնում ենք կաթը  այնքան, որպեսզի չծածկի պանրային զանգվածը:Ստացված զանգվածը մոտ 1 ժամ թողնում ենք, որ հանգստանա սենյակային պայմաններում:Այնուհետև դնում ենք թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառներով հասցնում ենք եռման աստիճանի։ Սակայն կարևոր է, որ զանգվածը չեռա։Երբ զանգվածը լավ տաքանում է, ավելացնում ենք նաև կարագը, այնուհետև` խոշոր քերիչով անցկացրած ռոկֆոր պանիրը: Պանրային ֆոնդյու կարելի է պատրաստել նաև առանց Ռոկֆորի, սակայն այն խիստ ցանկալի է, քանի որ անմոռանալի համ  և բույր է հաղորդում ֆոնդյուին։

Երբ զանգվածը միասեռ է դառնում, հանում ենք կրակից։

Համեմունքներն ավելացնում ենք ըստ ճաշակի: Կարելի է ավելացնել պապրիկա, քարրի, խմելի-սունելի կամ օրեգանո:

Կարելի է մատուցել ցանկացած հարմարավետ մատուցամանով կտրատած խնձորի, տանձի, լոլիկի, բրոկոլիի, հացի հետ: Ճաշակել տաք վիճակում:

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ