Գազարով թխվածք

Գազարով թխվածք պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝

  • 2 գազար
  • 100 գր չամիչ
  • 100 գր ընկույզ
  • 100 գր մեղր
  • 1 նարինջ
  • 2 բաժակ ալյուր
  • 1 բաժակ բուսայուղ
  • կես թեյի գդալ սոդա
  • 1 ճաշի գդալ փխրեցուցիչ
  • 3 ճաշի գդալ կակաոյի փոշի
  • 2 ճաշի գդալ եգիպտացորենի օսլա
  • 1 բաժակ շաքարի փոշի
  • նարնջի հյութ:

Պատրաստման եղանակը՝

  • գազարները մանր քերել, ավելացնել նարնջի կեղևի քերուկը, խառնել ստացված զանգվածը և դրան ավելացնել նույն նարնջի հյութը, խառնել
  • ստացված զանգվածին ավելացնել չամիչը և բուսայուղը, խառնել, այնուհետև ավելացնել մի փոքր տաքացրած մեղրը, նորից խառնել
  • ստացված զանգվածին ավելացնել մանրացված ընկույզը, ալյուրը, կակաոյի փոշին, օսլան, մաղով անցկացրած սոդան ու փխրեցուցիչը, խառնել ստացված զանգվածը
  • ստացված զանգվածը լցնել նախօրոք պատրաստած ձևամանի մեջ և 1 ժ 180 աստիճանի պայմաններում թխել
  • գլազուր պատրաստելու համար խառնել շաքարի փոշին և նարնջի հյութը, տաք վիճակում լցնել թխվածքի վրա, թողնել, որ սառչի:

 

 

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ