Ծիրանի պահածո

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ծիրանի պահածո

  • ծիրան 1 կգ
  • շաքարավազ 1 կգ

Բաղադրիչների կալորիականությունը` 32 կկալ

Ինչպես պատրաստել ծիրանի պահածո

Ընտրել պինդ, անգամ փոքր-ինչ կանաչ ծիրաններ: Կորիզը հանել` ծիրանը թողնելով ամբողջական: Կարեՙլի է նաև կիսել: Ծիրանները լցնել կես լիտրանոց ստերիլ բանկաների մեջ:

Շաքարավազի վրա մի քիչ ջուր լցնել և օշարակ պատրաստել: Օշարակի եռալուն պես այն լցնել ծիրանների վրա, կափարիչը փակել և թողնել հովանա: Սառչելուց հետո քաղցրաջուրը թափել, եռացնել, լցնել ծիրանների վրա: Կրկնել չորս անգամ:

Վերջին անգամ լցնել և փակել, փաթաթել: Օշարակը կարող է ավելանալ, այն պետք է շատ եփել, որ թանձրանա: Այդ դեպքում շաքարաջուրը իր արտադրած հյութի շնորհիվ ծավալը չի փոխի:

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ