
Բաղադրիչներ
- կարագ – 1 տուփ
- ալյուր – 2-3 բաժակ
- շաքարավազ – ½ բաժակ
- ձվի դեղնուց – 2 հատ
- փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
- աղ կիտրոնի – ¼ թ/գ
- Գլազուրի համար`
- ձու – 1 հատ
- շաքարի փոշի – 150 գր
- հյութ կիտրոնի – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը, որի համար ալյուրը, փխրեցուցիչն ու կիտրոնի աղը զգուշորեն խառնում ենք: Ստացված խառնուրդին ավելացնում ենք ձվի դեղնուցներն ու կարագի փոքրիկ կտորները:
- Այնուհետև ձեռքերով տրորում ենք` փորձելով ստանալ միասեռ զանգված, որից ստանում ենք երկու խմորագունդ:
- Խմորը 1-2 ժամ պահում ենք սառնարանում, ապա հանում ու բացում ենք մոտ 1 սմ հաստությամբ խմորաշերտ:
- Ֆորմաների օգնությամբ ստանում ենք գեղեցիկ ֆիգուրներ` աստղիկներ, եղևնիներ, տնակներ, մարդուկներ, ձյունիկներ: Թխվածքաբլիթները դասավորում ենք յուղաթղթապատ ու բուսայուղապատ ձևամանի մեջ ու 15 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Երբ թխվածքաբլիթները պատրաստ են լինում, թողնում ենք, որ սառչեն, ապա զարդարում ենք այսինգով: Թխվածքաբլիթները զարդարում ենք ըստ ցանկության:
Տոնական համեղ ու անչափ գեղեցիկ թխվածքաբլիթներ ամանորյա սեղանների համար:
Ինչպիսի՞ն է ձեր արձագանքը
Զվարճալի
0
Օգտակար
0
Սիրելի
0
Վստահ չեմ
0