
Բաղադրիչներ
- լյարդ հավի – 350 գր
- գազար – 1 հատ
- ձու – 4 հատ
- պանիր կոշտ – 120 գր
- սխտոր – 2 ատամիկ
- մայոնեզ – 5 ճ/գ
- սամիթ – 2 փունջ
- դափնու տերև (лавровый лист) – 1 հատ
- աղացած սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակ
- Հավի լյարդը լավ լվանում ենք ու կտրատում ենք: Եփում ենք եռացրած աղաջրի մեջ, ապա ավելացնում ենք դափնու տերևը: Եռալուց հետո մոտ 10 րոպե եփում ենք, ապա հանում ենք ջրից ու թողնում ենք, որ սառչի:
- Գազարն ու ձուն լվանում ենք, ապա եփում ենք առանձին կաթսաների մեջ այնքան, մինչև պատրաստ լինի: Գազարը պետք է պատրաստ լինի 25 րոպե անց, իսկ գազարը` եռալուց 8 րոպե անց: Մթերքները սառեցնում ենք սառը ջրի մեջ ու մաքրում ենք:
- Բոլոր բաղադրիչներն անկացնում ենք քերիչով: Սկզբում գազարն ենք անցկացնում քերիչով ու լցնում ենք անմիջապես մատուցամանի մեջ:
- Ավելացնում ենք քերած լյարդն ու ավելացնում ենք գազարին:
- Ձուն մանրացնում ենք գազարի պես, լցնում ենք զանգվածի վրա:
- Ապա ավելացնում ենք քերած պանիրը:
- Սամիթը մանր կտրատում ենք, ավելացնում ենք մայոնեզն ու ճզմած սխտորը: Համեմում ենք աղով ու պղպեղով և լավ խառնում ենք:
- Ստացվում է պինդ զանգված, որից փորձում ենք ստանալ կոն: Որպեսզի աշխատելն ավելի հեշտ լինի, օգտագործում ենք ձեռնոցներ, որոնք ժամանակ առ ժամանակ թրջում ենք:
- Եղևնի խորհրդանշող սամիթները տեղադրում ենք ներքևից վերև:
- Խաղալիքներն ու աստղը պատրաստում ենք գազարի օգնությամբ: Կարելի է զարդարել նաև այլ մթերքներով:
Օրիգինալ աղցանը պատրաստ է: Մատուցամանը պետք է սպիտակ լինի, որպեսզի ձյան տպավորություն ստեղծվի:
Ինչպիսի՞ն է ձեր արձագանքը
Զվարճալի
0
Օգտակար
0
Սիրելի
0
Վստահ չեմ
0