Բաղադրամասեր

3 կգ լոլիկին ՝

  1. 0,5 կգ խնձոր,
  2. 0,5 կգ գազար,
  3. 50 գ կծու պղպեղ,
  4. 1 հատ քաղցր պղպեղ,
  5. 0,5 բաժակ քացախ,
  6. 100 գ սխտոր,
  7. 0,5 բաժակ բուսայուղ,
  8. 1 ճ/գ աղ,
  9. 0,3 ճ/գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

  • Քաղցր պղպեղը մաքրել սերմերից:
  • Մաքրել և կեղևազրկել գազարը և խնձորը:
  • Մաքրել և շերտատել սխտորը: Կծու պղպեղը մաքրել սերմերից:
  • Մսաղացով անցկացնել լոլիկը, քաղցր և կծու պղպեղները, խնձորը և գազարը: Խառնուրդի մեջ անպայման ավելացնել բուսայուղ:
  • Ստացված զանգվածը դնել ցածր կրակի վրա և եփել մոտ 2-2.5 ժամ:
  • Հետո ավելացնել մանրացրած սխտորը, շաքարավազը, քացախը և աղը: Աջիկան եփել ևս 30 րոպե:
  • Մինչ աջիկան եփվում է, պատրաստել բանկաները. լավ լվանալ և ստերիլացնել դրանք:
  • Տաք աջիկան լցնել բանկաների մեջ և փակել կափարիչով: Շրջել բանկաները և թողնել, որ սառչեն:

Նյութի աղբյուրը՝ https://xohanoc.am/

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ