Ինչպե՞ս պատրաստել Աջաբ Սանդալ

Այս սուպի կամ ավելի շուտ ճաշի անվանումը չգիտեմ ինչ առնչություն ունի սանդալի հետ, այն ամառային հիմնական ճաշերից է, որը պատրաստվում է համարյա ամեն անգամ տարբեր ձևերով /այսինքն տանը եղած բանջարեղեններով/: Կարելի է եփել և հավի կամ տավարի, ոչխարի մսով, բամիայով և այլն:

ԻՆՉ Է ՀԱՐԿԱՎՈՐ

  • 3-4 կարտոֆիլ
  • 1 սմբուկ
  • 1 դդմիկ
  • 1-2 քաղցր կանաչ պղպեղ
  • 200 գրամ կանաչ լոբի
  • 2-3 լոլիկ
  • 0.25 կապ խառը կանաչի
  • 2-3 ճաշի գդալ բուսայուղ
  • 1-2 գլուխ սոխ
  • 1-2 պճեղ սխտոր

1. Կտրատում ենք բոլոր բանջարեղենները, կանաչին:

2. Կտրատած բանջարեղենը շերտ շերտ դասավորում ենք կաթսայի մեջ, վրան լցնում ենք այնքան ջուր կամ մսի արգանակ, որ բանջարեղենները ծածկվեն ավելացնում ենք բուսայուղը: Ապա դնում ենք կրակին եփվելու մոտ 40-60 րոպե: Հենց եռա պարունակությունը ավելացրեք աղ, երբ զգաք, որ բոլոր բանջարեղենները եփել են, ավելի շուտ կարտոֆիլը, ապա վերջ մեր ճաշը պատրաստ է:

ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ