Աջարական խաչապուրի

Պատրաստենք շատ համեղ աջարական խաչապուրի:

Բաղադրամասեր

  1. Խմորի համար `
  • 1 բաժակ կաթ,
  • 2 հատ ձու,
  • ալյուր,
  • դրոժ,
  • շաքարավազ,
  • աղ,

      2.Միջուկի համար `

  • կարագ,
  • քերած պանիր,
  • ձու

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար կաթ տաքացնել, վրան ավելացնել մնացած բաղադրիչները և պահել տաք տեղում այնքան, մինչև խմորը բարձրանա:

Երբ խմորը պատրաստ կլինի, բաժանել մի քանի մասերի, յուրաքանչյուրը գրտնակել, վրան քերված կարագ ու պանիր լցնել և դնել ջեռոցում, մինչև պանիրը կհալչի:

Այնուհետև հանել ջեռոցից, ձուն ջարդել խմորի մեջ, համեմել աղով և դնել նորից ջեռոց:

Եփել այնքան, մինչև ձուն պատրաստ կլինի:

Բարի ախորժակ…

Նյութի աղբյուրը՝ https://xohanoc.am/hy/post/patrasteq-ajarakan-xachapuri-3

Ձեզ նույնպես կարող է դուր գալ