
Բաղադրամասեր
Միջուկի համար ՝
- 1 կգ տավարի յուղոտ մսին ՝
- 3 գլուխ աղացած սոխ,
- ընկույզ,
- բահար (հոտավետ պղպեղ),
- աղ,
վերին շերտի համար ՝
- 1 կգ տավարի անյուղ մսին ՝
- 500 գր բլղուր,
- աղ և կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։
- Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։
- Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով
- Երբ պատրաստ է եւ միջուկի, եւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:
- Իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միս օգտագործել:
Նյութի աղբյուրը՝ https://xohanoc.am/
Ինչպիսի՞ն է ձեր արձագանքը
Զվարճալի
0
Օգտակար
0
Սիրելի
0
Վստահ չեմ
0