Գինեգործությամբ զբաղվող ճանաչված 17 երկրներ

Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպության տվյալների համաձայն՝ աշխարահի մակերեսի 75 866 քառակուսի կիլոմետրը հատկացված է խաղողին։ Աշխարհի խաղողագործական արտադրության գրեթե 71 %-ը կիրառվում է գինու արտադրության համար, 27 %-ը՝ որպես թարմ միրգ, և 2 %-ը՝ որպես չիր։ Խաղողի արտադրության մի մասը խաղողի հյութի պատրաստումն է, որը կիրառվում է որպես մրգային պահածոների քաղցր հավելանյութ՝ «առանց շաքարավազի ավելացման» և «100 % բնական» որակներն ապահովելու նպատակով։ Խաղողի տնկարանների թիվը տարեկան ավելանում է 2 %-ով։
Ներքոհիշյալ ցանկը ցույց է տալիս գինեգործական այն շրջանները, որտեղ ամենամեծ ծավալով գինին է արտադրվում․